Återställ en fil med Nextcloud¶
Nextcloud låter dig bläddra i dina seedbox-data från en webbläsare och ladda ner en fil till din dator. I det här exemplet hämtar vi filmen Big Buck Bunny som tidigare laddats ner med Transmission i mappen FILMS.
Öppna Nextcloud¶
- Anslut till Seedbox.fr.
- Öppna Min konsol.
- Leta upp applikationen Nextcloud.
- Kontrollera att den är markerad med Aktiv och klicka sedan på Kör.
- Om en inloggningssida visas, använd dina åtkomstuppgifter för tjänsten Seedbox.
Nextcloud öppnas i en ny flik. Välj Alla filer och öppna sedan mappen Seedbox.
Öppna mappen FILMS¶
I Seedbox-lagringen öppnar du mappen FILMS genom att dubbelklicka på dess namn.

Obs! Väntar kan visas tillfälligt medan Nextcloud beräknar storleken eller uppdaterar informationen för en mapp. Du kan fortfarande försöka öppna den.
Mappen här innehåller katalogen skapad av Transmission: BigBuckBunny_124. Dubbelklicka på den.

Välj filen som ska återställas¶
Flera filmformat finns tillgängliga. För detta exempel, välj:
big_buck_bunny_720p_surround.mp4
Nextcloud visar den här filen med en storlek på 59 MB. Formatet MP4 är i allmänhet det enklaste att läsa på en dator, telefon eller tv.

Ladda ner filen¶
- På raden i MP4-filen klickar du på knappen Åtgärder representerad av tre punkter.
- Välj Ladda ned.
- Om din webbläsare ber om bekräftelse, välj var du vill spara filen.
- Vänta tills nedladdningen är klar innan du stänger webbläsaren.

Nedladdningen startar i din webbläsare. Beroende på dess inställningar sparas filen antingen automatiskt i mappen Nedladdningar på din dator eller placeras i mappen du valde.
Kontrollera filen på datorn¶
I slutet av överföringen:
- öppna din webbläsares nedladdningslista;
- klicka på ikonen för att visa filen i dess mapp;
- kontrollera att filen har namnet
big_buck_bunny_720p_surround.mp4; - öppna den med din vanliga videospelare.
I vårt test överförde Nextcloud hela filen på 61 878 609 byte, utan fel.
Tips: Ta inte bort filen i Nextcloud efter att den har laddats ner såvida du inte också vill ta bort den från din seedbox-lagring. Kommandot Permanently Delete raderar fjärrkopian; den används inte för att rensa webbläsarens nedladdningslista.